За півтора місяці збито вже понад 300 іранських дронів Shahed – ЗСУ

Читать на русском
ЗСУ загалом знищили понад 300 іранських дронів-камікадзе Shahed-136, запущених росією по Україні.

Сили ЗСУ, починаючи з 13 вересня, знищили понад 300 іранських дронів-камікадзе Shahed-136, запущених росією по Україні.

Про це повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат на брифінгу в медіа-центрі «Україна» у Києві у п'ятницю, 28 жовтня.

Буданов розповів, скільки ракет та іранських дронів залишилося у росіїРакетні запаси росії майже вичерпані. Залишилося близько 13 відсотків Іскандерів, 43 відсотки Калібрів та близько 45 відсотків ракет Х-101 та Х-555.

«З 13 вересня, відколи перший дрон-камікадзе Shahed-136 був збитий у Куп'янську на Харківщині, до сьогодні маємо вже більше 300 збитих іранських дронів-камікадзе Shahed-136», – сказав Ігнат.

Він також висловив свою думку, чому росія почала рідше застосовувати дрони-камікадзе проти України. Ігнат припустив, що, можливо, їх запаси вичерпуються.

«Чому менше почали застосовувати, а раніше щодня? Тому що раніше, можливо, були й у наявності вони. На сьогоднішній день не відомо, скільки саме дронів Shahed-136 отримала росія... Озвучувалася цифра керівництвом держави про те, що росія замовила їх 2400, але невідомо, чи є стільки у них і не відомо, чи здатні вони виготовляти їх у кількості , у якому хоче росія. Тому, ймовірно, дещо вони зменшили інтенсивність атак іранськими дронами», – пояснив спікер.

Нагадаємо, в ніч на 27 жовтня росія атакувала дронами Київську область.

Раніше повідомлялося, що Повітряні сили збивають до 85% іранських дронів-камікадзе.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: