Іран готує напад на Саудівську Аравію та Ірак – ЗМІ

Читать на русском
Іран може планувати напади на Ірак та Саудівську Аравію. Це роблять задля того, щоб відвернути увагу від протестів.
Ілюстративне фотоФото – Getty Images

Іран може планувати напад на 2 країни з метою відвернення уваги від протестів.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

У виданні зазначають, що Саудівська Аравія вже надала розвіддані США про плани іранської влади. Крім того, країни, які сусідні з Іраном, вже підвищили тривогу для військових.

Канада розширила санкції проти ІрануКанада запровадила санкції проти посадовців та установ Ірану, що винні у порушенні прав людини та дестабілізації міжнародної безпеки.

Також Іран планує напасти на Ірак.

У Білому домі заявили, що стурбовані таким попередженням. Зокрема, там готові реагувати, якщо Іран почне атаки на країни.

«Ми стурбовані картиною загрози, і ми залишаємось у постійному контакті через військові та розвідувальні канали із Саудівською Аравією. Ми будемо без вагань діяти на захист наших інтересів та партнерів у регіоні», – зазначили в американському відомстві.

Нагадаємо, Іран готується відправити до росії ще близько тисячі одиниць зброї, у тому числі балістичні ракети малої дальності класу «земля-земля» та додаткові ударні безпілотники для використання у війні проти України.

Ппісля постачання дронів-камікадзе росії Міністерство закордонних справ офіційно звинуватило Іран у співучасті в агресії проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: