Військовий аналітик розповів, чим можна збивати іранські безпілотники Shahed-136

Читать на русском
Повільні та неповороткі, ці безпілотники можна збивати навіть масованим вогнем стрілецького озброєння
Ілюстративне фотоScanpix

Іранські безпілотники, які отримала росія від Тегерана, доставляють Збройним силам України чимало незручностей. Однак з ними можна успішно боротися.

Про це розповів військовий аналітик Ігаль Левін в інтерв'ю «Слово і діло».

Подоляк про дрони-камікадзе у рф: Іран вирішив підтримати вбивства українцівСанкції та ізоляція так і не дозволили Ірану зрозуміти, як піднятися з дна цивілізації. Натомість він вирішив підтримати країну-агресора росію, заявив Подоляк.

«Shahed-136 – це великий «кукурузник». Літає повільно, двигун працює дуже голосно. В принципі, його можна збити навіть з легкої стрілецької зброї, якщо відкрити масований вогонь – ціль велика, масивна, повільна, не маневрує. А німецькі самохідні зенітки Gepard та наші «Шилки» можуть страчувати ці БПЛА пачками» - пояснив він.

Левін додав, що БПЛА несе багато вибухівки в корпусі та потрапляння його в ціль буде дуже сумним результатом для мішені. Однак він гарний тільки проти стаціонарних об'єктів, які неможливо передислокувати.

«По рухомій мішені його застосовувати марно. Якщо почули в небі звук мопеда – простіше оперативно передислокувати техніку, щоб безпілотник впав в землю» - зазначив аналітик.

Іранські БПЛА на озброєнні росії демонструють деградацію російського військпрому – оглядачНа думку експерта, в цій ситуації важливий не стільки факт появи іранських БПЛА на фронті, скільки деградація російської промисловості

Левін також підкреслив, що Shahed-136 – це дрон-камікадзе, тобто, кожне його застосування, успішне або безуспішне – це мінус одна одиниця БПЛА. При цьому навряд чи росія змогла купити в Ірану багато таких дронів, оскільки Ірану вони потрібні самому.

_«Іран – не США, не може виготовляти безпілотники тисячами, до того ж Іран і сам з усіма навколо воює, тобто, багато він продати або передати не може. Не виключено, що росія отримала не більше ста безпілотників», - резюмував він.

Нагадаємо, 26 вересня начальниця об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк повідомила, що в Україні розробляють самі ефективні системи боротьби з Shahed-136.

Також 26 вересня російські війська знову атакували Одесу іранськими дронами: було збито мінімум три БПЛА.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: