В Україні продовжують працювати майже 900 іранських компаній – дослідження

Читать на русском

Поки Іран продовжує постачати росії дрони для війни проти України, у самій Україні продовжують працювати майже 900 іранських компаній.

В Україні продовжують працювати 863 компанії з іранським капіталом. У 2020 році ці підприємства згенерували понад 350 млн гривень чистого доходу.

Про це йдеться у дослідженні аналітиків R&D центру YouControl.

Постачальник дронів для росії з посольством у Києві: як розвивалися дипвідносини України та ІрануВід торговельного партнерства до катастрофи літака МАУ та постачання дронів для вбивства українців – як розвивалися відносини України та Ірану.

Аналітики YouControl досліджували офіційні дані Єдиного державного реєстру стосовно засновників та кінцевих бенефіціарів українських підприємств. У 863 трьох компаніях серед засновників чи кінцевих бенефіціарів є громадяни Ірану чи закордонні компанії з іранською «пропискою».

У Києві зареєстровано 661 іранську компанію (77% від загальної кількості). На другому місці – Харківська область, третьому – Одеська. Замикають першу п’ятірку регіонів за присутністю іранського бізнесу Київська та Дніпропетровська області. У західній частині України таких компаній зареєстровано найменше.

Найчастіше іранські компанії займаються в Україні «неспеціалізованою оптовою торгівлею» (10,5% від загальної кількості).

Також відносно багато іранських компаній спеціалізуються на діяльності у сферах будівництва (5,3%), ресторанного бізнесу (5%), комп'ютерного програмування (4,5%).

Нагадаємо, після постачання дронів-камікадзе росії Міністерство закордонних справ офіційно звинуватило Іран у співучасті в агресії проти України. Крім того, МЗС запропонувало президенту Зеленському розірвати дипломатичні відносини з Іраном.

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, як розвивалися дипломатичні відносини України та Ірану.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: