Швейцарія приєдналася до санкцій ЄС проти Ірану

Читать на русском
Швейцарія приєдналася до санкцій ЄС проти Ірану через постачання дронів-камікадзе рф. Про це повідомляє пресслужба уряду країни в середу, 2 листопада.

Швейцарія приєдналася до санкцій ЄС проти Ірану через постачання дронів-камікадзе рф.

Про це повідомляє пресслужба уряду країни в середу, 2 листопада.

При цьому Федеральний департамент економіки та енергетики спільно з Федеральним департаментом закордонних справ вирішив не ухвалювати санкції ЄС, запроваджені проти Ірану у зв'язку з нинішніми протестами. Вказано, що рішення було схвалено із урахуванням усіх внутрішніх та зовнішньополітичних інтересів Швейцарії.

Атаки дронами-камікадзе: проти яких українських міст рф застосовувала іранські безпілотникиРосія використовувала іранські дрони-камікадзе проти Одеси, Миколаєва, Києва, Кривого Рогу, Харкова, Дніпра, Білої Церкви, Запоріжжя, Нікополя. Докладніше – на інфографіці.

Водночас Швейцарія засудила застосування сили іранськими правоохоронцями під час протестів та закликає Іран виконувати свої зобов'язання з прав людини на двосторонньому та багатосторонньому рівнях.

Раніше Іран засудив заклики до ООН щодо розслідування постачання дронів росії.

Нагадаємо, МЗС України ініціювало розрив дипвідносин з Іраном через постачання дронів росії.

Також повідомлялося, що в четвер, 20 жовтня, Британія запровадила нові санкції проти Ірану за поставку в рф дронів-камікадзе, які застосовуються для атак на Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: