У рф зараз близько 300 іранських дронів, але в планах закупити ще тисячі – Резніков

Читать на русском
На озброєнні російської армії близько 300 іранських дронов-камікадзе Shahed-136, але росія планує закупити ще кілька тисяч.
фото - Олексій Резніков, Facebook)

На озброєнні російської армії близько 300 іранських дронов-камікадзе Shahed-136, але росія планує купити ще кілька тисяч.

Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков в ефірі національного телемарафону у п'ятницю, 14 жовтня.

НАТО поставить Україні обладнання для боротьби з іранськими дронами – СтолтенбергНАТО має намір поставити в Україну обладнання боротьби з іранськими безпілотниками. Про це йдеться у заяві генсека НАТО Єнса Столтенберга у четвер, 13 жовтня.

«За нашою інформацією, близько 300 одиниць дронів (Shahed-136 – ред.) – це цифра, якою оперують російські військові. Відповідно, вони намагаються закупити кілька тисяч таких дронів. Чи станеться це, чи ні – ми з вами побачимо», – заявив Резніков.

Міністр зазначив, що Україна має бути готовою до цього, тому зараз розробляють різні системи протидії.

«Ми не сидимо на місці. Розробляємо системи їхнього придушення, придушення, бо наші військові вже навчилися їх збивати. Ми розбираємо всі деталі до нюансів, дивимося, які там електронні мозки є. І, відповідно, готуємо зараз різні системи протидії», – додав Резніков.

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що у росії залишилося 25-28% високоточних ракет – від загального запасу на 24 лютого.

У Міноборони України уточнили, що станом на 12 жовтня у рф залишилося 609 високоточних ракет із 1844, які були на початку повномасштабного вторгнення.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: