На фронті в Україні та в тилу загинули вже щонайменше 100 мобілізованих росіян – ЗМІ

Читать на русском
За підрахунками ЗМІ, на війні проти України та в тилу загинули вже понад сотня мобілізованих росіян. Причому у деяких випадках від мобілізації до загибелі на фронті минуло лише 9-10 днів.

З 21 вересня на війні в Україні та в тилу загинуло понад 100 мобілізованих росіян. Найбільше загиблих із Уралу.

Про це повідомляє російське видання «Нова газета Європа».

У росії визнали, що оголошення мобілізації вдарило по економіці – BloombergУ центральному банку росії підготували звіт, в якому йдеться про те, що мобілізація посилить дефіцит робочої сили і підірве довіру споживачів, тому економіка відновила падіння.

Не доїжджаючи до фронту загинули 23 людини, тобто кожен п'ятий мобілізований, про смерть якого відомо. Причинами смерті ставали бійки, алкоголь, наркотики, самогубства та нещасні випадки.

Видання зазначає, що гинути на фронті мобілізовані почали вже на початку жовтня – менше ніж через два тижні після оголошення про призов.

Найбільше втрат зазнав Урал. Відомо про 24 загиблих із Свердловської області, 13 ― із Челябінської області та двох із Курганської. У деяких випадках від мобілізації до загибелі минуло лише 9-10 днів.

Журналісти зазначають, що швидше за все, реальна кількість загиблих мобілізованих значно вища за їхні оцінки – вони враховували лише смерті, підтверджені міністерством оборони рф.

За офіційними даними, на війну проти України вже відправлено 82 тисячі мобілізованих.

Нагадаємо, 31 жовтня у міністерстві оборони росії заявили про завершення мобілізації. Але указу володимира путіна про це немає і не буде.

В ISW зазначили, що розгортання мобілізованих у бойових частинах росії навряд чи змінить траєкторію війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: