Завершена мобілізація в рф навряд чи вплине на бойову міць окупантів на фронті – ISW

Читать на русском
Розгортання додаткових 110 тисяч мобілізованих у бойових частинах рф навряд чи змінить траєкторію війни.
defence-ua.com

Розгортання додаткових 110 тисяч мобілізованих у бойових частинах рф навряд чи змінить траєкторію війни.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

«Президент рф володимир путін описав співвідношення 50 на 50 між мобілізованим персоналом для бойових та допоміжних операцій в Україні. Це означає, що загалом 150 тисяч мобілізованих військовослужбовців буде розгорнуто для бойових дій в Україні після завершення навчання, можливо у листопаді», – розповідають аналітики.

Скоро знадобиться нова хвиля: Зеленський відреагував на завершення мобілізації у рфМобілізовані окупанти настільки погано підготовлені та екіпіровані, що росії невдовзі може знадобитися нова хвиля.

За їхніми словами, розгортання росією 41 тисячі погано навчених військовослужбовців в Україні, можливо, тимчасово зміцнило оборонні лінії окупантів, проте ці резервісти ще не зіткнулися з тяжкістю підготовленого українського контрнаступу. Оскільки розгортання додаткових підрозділів не призвело до значного збільшення бойової сили окупантів, то додаткові 110 тисяч мобілізованих у бойових частинах навряд чи змінить траєкторію війни.

В ISW також стверджують, що російські війська не досягли значного прогресу в районі Бахмута, проте зазнали чималих втрат. Наразі пропагандисти рф фальсифікують новинами про успіхи на цьому напрямку на тлі великих втрат на північному сході та півдні України.

Нагадаємо, голова військового відомства країни-агресора Сергій Шойгу доповів президенту володимиру путіну, що начебто «часткова мобілізація» завершилася і в армію набрали 300 тисяч військових. З них на територію України відправили вже 82 тисячі мобілізованих.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: