РосЗМІ назвали кількість загиблих за місяць мобілізованих росіян

Читать на русском
За місяць на війні проти України та ще до відправки на фронт загинуло понад 50 мобілізованих росіян. Усього могли призвати 230,5 тисяч людей. Близько 5 тисяч помилково мобілізованих відправили додому.

За місяць загинуло понад 50 мобілізованих росіян – як безпосередньо на війні проти України, так і ще до відправлення на фронт.

Про це повідомляє російське видання «Важные истории».

За підрахунками журналістів, заснованих на публічних повідомленнях, у перший місяць мобілізації на фронті загинуло щонайменше 26 мобілізованих із різних регіонів — від Москви та Санкт-Петербурга до Бурятії та Якутії.

Ще щонайменше 30 людей загинули, не доїхавши до фронту, у збірних пунктах та військових частинах — від суїциду, нападів, пов'язаних із проблемами зі здоров'ям та інших причин.

Крім того, вже трапляються випадки, коли мобілізовані росіяни потрапляли в український полон.

Путінські резервісти не виграють його війну, але допоможуть її затягнути – BloombergРішення путіна щодо мобілізації може затягнути війну в Україні, але не вплине на її результат. Заявленої кількості резервістів вистачить лише для контролю захоплених територій, але не для просування рф.

Загалом, як пише видання, на війну проти України могли мобілізувати 230,5 тисячі росіян з 56 регіонів, а також анексованого Криму.

За словами володимира путіна, мобілізація має завершитися до 28 жовтня. Але регіони почали звітувати про її закінчення ще раніше – через місяць щонайменше 45 регіонів оголосили про завершення мобілізаційних заходів. Але при цьому деякі з них продовжували призов.

Також, за підрахунками видання, за місяць мобілізації додому відправили майже 5 тисяч осіб, призваних «помилково».

За словами політолога, регіональна влада масово звітувала про повернення додому помилково мобілізованих, щоб придушити невдоволення населення.

«Ці звіти щодо помилкових мобілізованих носять швидше заспокійливий характер. А якщо ми реально почнемо розбиратися у всіх мобілізованих, навіть тих, хто готовий брати участь у війні, ми з'ясуємо, що більша частина буде непридатна принаймні за тими категоріями придатності, за якими вони відправлені на фронт», – додають аналітики з Conflict Intelligence Team.

Нагадаємо, у росії з 21 вересня триває мобілізація. 14 жовтня путін заявив, що призвали вже 222 тисячі резервістів, і мобілізація протягом двох тижнів закінчиться.

В ISW повідомили, що у росії виникла нова хвиля критики на адресу військового командування, цього разу через загибель мобілізованих.

За словами експертів, путін може призвати скільки завгодно резервістів, але рф не має можливості найближчим часом забезпечити їх навчанням і озброєнням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: