У Херсонську область для поповнення втрат та посилення прибуло до 2 тисяч мобілізованих росіян– Генштаб

Читать на русском
На Херсонщину на лінію зіткнення прибуло до 2 тисяч мобілізованих росіян. У той же час окупанти готуються евакуювати свої банківські установи та завезених медпрацівників та вчителів.

На тимчасово захоплену територію Херсонської області для поповнення втрат та посилення підрозділів на лінії зіткнення прибули до 2 тисяч мобілізованих росіян.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

Крім того, в Херсонській області окупаційна влада видала розпорядження про підготовку евакуації «банківських установ», підготовлено евакуаційні списки завезених російських медпрацівників та вчителів. Об'єкти гуманітарної сфери у Херсоні зупиняють роботу.

Минулої доби ЗСУ відбили атаки російських окупантів у районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Опитне, Бахмут, Побєда та Мар’їнка Донецької області.

Окупанти завдали 3 ракетних та 24 авіаційних ударів, здійснили понад 30 обстрілів з РСЗВ. Під ворожі удари потрапили понад 15 населених пунктів.

Глава ГУР озвучив новий прогноз щодо термінів закінчення війни в УкраїніДо кінця року українська армія значно просунеться вперед. А остаточно війна з росією має завершитися до літа 2023 року.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках ситуація залишається без істотних змін. На інших напрямках ворог здійснював обстріли:

  • на Слобожанському напрямку – з танків, мінометів та ствольної артилерії, в районах населених пунктів Стариця, Красне та Хатнє;

  • на Куп'янському та Лиманському напрямках – із ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Берестове, Зарічне, Нове, Першотравневе Стельмахівка, Терни та Ямполівка;

  • на Бахмутському напрямку – з танків та артилерії, в районах населених пунктів Андріївка, Бахмут, Бахмутське, Білогорівка, Зеленопілля, Спірне, Іванград та Яковлівка;

  • на Авдіївському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Водяне, Мар'їнка, Новомихайлівка, Первомайське та Семенівка;

  • на Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник здійснював обстріли в районах Времівки, Вугледара, Дорожнянки, Нескучного, Новоданилівки та Степової;

– на Південнобузькому напрямку під вогонь потрапили райони до 20 населених пунктів уздовж лінії зіткнення.

За уточненою інформацією, до лікарні Мелітополя Запорізької області прибуло одночасно понад 30 поранених після вогневого ураження, завданого Силами оборони України.

Українська авіація минулої доби завдала 5 ударів: підтверджено ураження 3 опорних пунктів та районів зосередження озброєння та військової техніки та 2 позицій зенітних ракетних комплексів противника. Підрозділи протиповітряної оборони збили 15 БПЛА.

Воїни ракетних військ та артилерії вразили чотири пункти управління, сім районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, склад боєприпасів, засіб ППО, міст та понтонну переправу супротивника.

Нагадаємо, за оцінкою американської розвідки, українські військові можуть протягом шести наступних тижнів просунутися на Донбасі та, можливо, відбити Херсон.

Аналітики Інституту вивчення війни заявили, що ризик наступу на Україну з боку Білорусі залишається низьким.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: