У росії визнали, що оголошення мобілізації вдарило по економіці – Bloomberg

Читать на русском
У центральному банку росії підготували звіт, в якому йдеться про те, що мобілізація посилить дефіцит робочої сили і підірве довіру споживачів, тому економіка відновила падіння.

Наказ президента росії володимир путіна призвати 300 тисяч резервістів для участі в бойових діях в Україні підірвав довіру споживачів та ділову активність і, ймовірно, чинитиме тиск на економіку найближчими місяцями.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на звіт дослідницького відділу центрального банку рф.

«У вересні відновлення економічної активності застопорилося, і до кінця місяця тенденція почала трохи погіршуватися», – йдеться у звіті.

Коли західні санкції повноцінно вдарять по економіці росії – оцінка експертівКритичний ефект санкцій на економіку росії проявиться не раніше кінця 2023 року, проте вже зараз обмеження здійснили серйозні зміни в економіці всередині країни.

«Часткова» мобілізація, перша з часів Другої світової війни, викликала відтік із країни понад 350 тисяч росіян, що посилило і без того гостру нестачу робочої сили та негативно вплинуло на довіру споживачів та бізнесу.

«Зміна споживчих настроїв на тлі зростаючої невизначеності може тимчасово стримати відновлення споживання на початку четвертого кварталу. Скорочення робочої сили після часткової мобілізації може ускладнити зусилля компаній щодо усунення обмежень з боку пропозиції та обмежити загальну тенденцію економічної активності найближчими місяцями», – цитує звіт видання.

У звіті також зазначено інші економічні наслідки путінського вторгнення в Україну: зазначається, що вплив санкцій США та Європи на нафтовий та високотехнологічний сектори ще доведеться відчути.

Нагадаємо, раніше економіст прогнозував, що мобілізація в росії збільшить спад ВВП цього року до 3,75% та збільшить інфляцію у 2023 році до 6,5%.

Крім того, мобілізація у поєднанні з втечею росіян за кордон і втратами на війні прискорює демографічний крах росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: