МАГАТЕ проведе перевірку двох ядерних об'єкти в Україні: подробиці візиту

Читать на русском
Місія прибуде у відповідь на запит українського уряду, який було подано після того, як країна-агресор зробила фейкові заяви про розробки Києвом так званої брудної бомби.
Главком

Інспектори Міжнародного агенства з атомної енергії (МАГАТЕ) цього тижня прибудуть для перевірки на двох ядерних об'єктів на території України.

Про це повідомляється на офіційному сайті МАГАТЕ.

Зазначається, що місія прибуде у відповідь на запит українського уряду, який було подано після того, як країна-агресор зробила фейкові заяви про розробки Києвом «брудної бомби».

«Метою візитів із забезпечення гарантій цього тижня є виявлення будь-якої можливої незаявленої ядерної діяльності та матеріалів, пов’язаних із розробкою «брудних бомб», - зазначили в організації.

«Брудна бомба» роспропаганди: навіщо рф хоче звинуватити Україну у використанні зброї масового ураженняПро те, чому росія гарячково намагається звинуватити Україну в спробі застосування зброї масового ураження, брудної бомби – в матеріалі Слово і діло

Гендиректор Міжнародного агенства з атомної енергії Рафаель Гроссі вказав, що інспектори проведуть незалежну перевірку в двох місцях, аби запевнити, що там немає незаявлених ядерних матеріалів і діяльності.

«Як тільки наші перевірки будуть завершені, ми оцінимо результати та поінформуємо про висновки відповідно до стандартної практики гарантій. Однак, знаючи інтерес і терміновість цього питання, МАГАТЕ також надасть висновки Раді керуючих, а одразу після цього - громадськості», - підкреслив посадовець.

Як повідомляється, Гроссі представить Раді безпеки ООН оновлену інформацію з цього питання на закритому засіданні 27 жовтня.

Нагадаємо, російський міністр оборони Сергій Шойгу звинуватив Україну в тому, що вона нібито має намір застосувати «брудну бомбу».

Глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що МАГАТЕ надішле місію на об'єкти, які в росії вказують, як нібито використовувані в розробці «брудної бомби».

При цьому в НАТО відкинули російські звинувачення щодо «брудної бомби» України.

Згодом рф не змогла надати Раді безпеки ООН докази про «брудну бомбу» в Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: