Рф не змогла надати Раді безпеки ООН докази про «брудну бомбу» в Україні

Читать на русском
Росія не надала Раді безпеки ООН жодних доказів про існування брудної бомби в Україні, про яке сама ж заявила.

Росія ініціювала засідання Ради безпеки ООН для обговорення питання про «брудну бомбу», яку нібито створює Україна, але при цьому не надала жодних доказів на цю тему.

Про це під час брифінгу заявив заступник посла Великої Британії в Організації Об'єднаних Націй Джеймс Каріукі після засідання Ради безпеки ООН, повідомляє Reuters.

«Брудна бомба» роспропаганди: навіщо рф хоче звинуватити Україну у використанні зброї масового ураженняПро те, чому росія гарячково намагається звинуватити Україну в спробі застосування зброї масового ураження, брудної бомби – в матеріалі Слово і діло

Повідомляється, що Рада безпеки ООН у вівторок, 25 жовтня, провела на прохання росії закрите засідання, під час якого обговорила звинувачення агресора на адресу України в нібито створенні «брудної бомби».

Джеймс Каріукі повідомив, що росія не надала жодних нових доказів на користь своїх тверджень.

«Ми не бачили і не чули жодних нових доказів», – сказав журналістам Каріукі.

Він назвав слова російської сторони «очевидно брехливими звинуваченнями».

«Це лише витрачає наш час. Це чиста російська дезінформація, яку ми бачили багато разів раніше, і вона має припинитись», – додав він.

Нагадаємо, російський міністр оборони Сергій Шойгу звинуватив Україну в тому, що вона нібито має намір застосувати «брудну бомбу».

Глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що МАГАТЕ надішле місію на об'єкти, які в росії вказують, як нібито використовувані в розробці «брудної бомби».

При цьому в НАТО відкинули російські звинувачення щодо «брудної бомби» України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: