МАГАТЕ надішле експертів на об'єкти нібито розробки «брудної бомби» в Україні – Кулеба

Читать на русском
Україна закликала експертів МАГАТЕ перевірити об'єкти, які брехлива пропаганда росії називає місцями розробки брудної бомби. У МАГАТЕ погодились приїхати.
фото РБК-Україна

Україна офіційно закликала експертів МАГАТЕ перевірити об'єкти, які брехлива пропаганда росії називає місцями розробки «брудної бомби». Глава МАГАТЕ погодився відправити місію до України.

Про це повідомив голова МЗС України Дмитро Кулеба у Twitter у понеділок, 24 жовтня.

Україна вимагає дотримання 4 пункту Будапештського меморандуму через ядерний шантаж рф – РезніковОлексій Резніков заявив, що через заяви рф про нібито підготовку використання брудної бомби та ядерний шантаж Україна вимагає дотримання 4 пункту Будапештського меморандуму.

За його словами, Україні нема чого приховувати, на відміну від росії. І тому експертів МАГАТЕ запросили якнайшвидше.

«У розмові з гендиректором Рафаелем Гроссі я офіційно запросив МАГАТЕ негайно направити експертів на мирні об'єкти в Україні, які Росії брехливо описує як місця розробки «брудної бомби». Він погодився. На відміну від Росії, Україна була і залишається прозорою. Нам нема чого приховувати», – написав він.

Нагадаємо, напередодні міністр оборони російської федерації Сергій Шойгу заявив, що Україна нібито готує провокації із застосуванням «брудної бомби».

На звинувачення відреагував президент України Володимир Зеленський. Він заявив, що якщо росія телефонує і розповідає, що нібито Україна щось готує, то це означає одне: росія вже все це і підготувала.

В ISW вважають, що заявами про «брудну бомбу» Шойгу прагне уповільнити чи призупинити військову допомогу Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: