На Запорізькій АЕС поновили резервне живлення – МАГАТЕ

Читать на русском
На Запорізькій АЕС поновили резервне живлення після того, як за останній тиждень станція двічі втрачала доступ до зовнішнього джерела електрики.

На Запорізькій АЕС поновили резервне живлення після того, як за останній тиждень станція двічі втрачала доступ до зовнішнього джерела електрики.

Про це повідомляє пресслужба МАГАТЕ в Twitter.

Знеструмлення ЗАЕС: у МАГАТЕ озвучили кроки для захисту станціїХоча шість реакторів перебувають у режимі холодної зупинки, вони все ще потребують електроенергії для життєво важливих функцій ядерної безпеки.

Також на ЗАЕС удалося доставити паливо для резервних дизель-генераторів. Тепер на станції достатньо палива щонайменше на 10 днів роботи у разі відключення зовнішнього живлення. Також персонал веде роботи щодо перезапуску двох енергоблоків, що триватиме кілька днів.

Крім того, повідомляється, що генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі провів консультації, спрямовані на створення буферної зони навколо ЗАЕС якнайшвидше. Під час переговорів він також порушив питання про умови роботи українського персоналу станції, що ускладнюються.

За інформацією Генштабу, росіяни почали використовувати Запорізьку АЕС як базу для особового складу.

Зазначимо, українські атомники відновили зовнішнє живлення на Запорізькій АЕС, яку сьогодні вранці знову було знеструмлено через пошкодження на підстанції.

9 жовтня Запорізьку АЕС підключили до енергомережі України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: