Гендиректор МАГАТЕ незабаром знову зустрінеться із Зеленським: що відомо

Читать на русском
Гендиректор МАГАТЕ упродовж останніх тижнів взяв участь у інтенсивних консультаціях як з Україною, так і з російською федерацією.
Офіс президента

Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі планує упродовж цього тижня знову зустрітися з українським лідером Володимиром Зеленським після того, як у вівторок, 11 жовтня, приїхав з візитом до президента країни-агресора путіна.

Про це йдеться у повідомленні на сайті МАГАТЕ.

«Минулого тижня Генеральний директор зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським у Києві, і вони знову зустрінуться там пізніше цього тижня після сьогоднішнього обговорення з президентом путіним у Санкт-Петербурзі», - йдеться у повідомленні.

Запорізьку АЕС знову підключили до енергомережі УкраїниУ неділю, 9 жовтня, українські фахівці відремонтували високовольтну лінію ЗАЕС, яку напередодні обстріляли росіяни. Станцію знову підключено до енергосистеми України.

Як зазначається, гендиректор МАГАТЕ упродовж останніх тижнів взяв участь у інтенсивних консультаціях як з Україною, так і з російською федерацією з метою узгодження та запровадження якомога швидше зони фізичної та ядерної безпеки навколо ЗАЕС.

«Ситуація в регіоні навколо Запорізької атомної електростанції та в інших місцях стає все більш небезпечною, хиткою та складною, з періодичними військовими атаками, які також можуть загрожувати ядерній та фізичній безпеці», – заявив Гроссі.

При цьому, він наголосив, що не можна «дозволити собі більше втрачати час».

«Ставки високі. Ми маємо зробити все від нас залежне, щоб ядерна аварія не сталася під час цього трагічного конфлікту, оскільки це може спричинити ще більше труднощів і страждань в Україні та за її межами», – додав гендиректор МАГАТЕ.

Нагадаємо, що у четвер, 6 жовтня, Зеленський зустрівся з головою МАГАТЕ Гроссі у Києві.

5 жовтня лідер країни-агресора путін підписав указ про «передачу» Запорізької АЕС під контроль росії.

Раніше у МАГАТЕ озвучили кроки для захисту ЗАЕС після її знеструмлення.

Напередодні окупанти викрали заступника гендиректора Запорізької АЕС.

Також відомо, що окупанти змушують співробітників Запорізької атомної електростанції підписувати контракти з «Росатомом».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: