«Брудна бомба»: Кулеба заявив про підготовку росією провокації

Читать на русском
За його словами, ще більше занепокоєння викликає наполегливість, з якою російські офіційні особи продовжують цю неправдиву історію.
Ілюстративне фотоFocus.ua

Українська влада все більше стурбована тим, що країна-агресор готується підірвати «брудну бомбу» на території України на тлі повторюваних кремлівських заяв про те, що наша держава нібито створює таку зброю.

Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив на брифінгу для іноземних ЗМІ у вівторок, 25 жовтня.

«Ще більше занепокоєння викликає наполегливість, з якою російські офіційні особи продовжують цю неправдиву історію. Це викликає у нас занепокоєння, що росія, можливо, сама готується до скоєння злочину, який вона намагається заздалегідь прикрити, поширюючи цю дезінформацію», – вважає Кулеба.

«Брудна бомба» роспропаганди: навіщо рф хоче звинуватити Україну у використанні зброї масового ураженняПро те, чому росія гарячково намагається звинуватити Україну в спробі застосування зброї масового ураження, брудної бомби – в матеріалі Слово і діло

При цьому, керівник української дипломатії наголосив, що Україна ніколи не планувала розробляти жодних «брудних бомб», а подібні заяви є «чистою російською брехнею».

«Як сказав Володимир Зеленський, навіть небезпечна російська риторика щодо ядерної зброї та постійний ядерний шантаж, який ми чуємо від росії, є неприйнятними. На них треба відповідати негайними і рішучими діями», – додав він.

Нагадаємо, що напередодні російський міністр оборони Сергій Шойгу звинуватив Україну в тому, що вона нібито має намір застосувати не що інше, як «брудну бомбу». Він подзвонив відразу чотирьом міністрам оборони різних західних держав – спочатку главам Міноборони Франції, Британії та Туреччини, а потім міністру оборони США.

Президент Володимир Зеленський зазначив у своєму зверненні 23 жовтня, що тільки росія може використати в Україні ядерну зброю, що б вона не намагалася брехати всьому іншому світу. Глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Україна вимагає негайного приїзду місії МАГАТЕ на об'єкти, які у рф вказують, як нібито ті, що використовуються в розробці «брудної бомби». А міністр оборони України Олексій Резніков озвучив вимогу негайного введення в дію пункту 4 Будапештського меморандуму, якщо росія спробує завдати ядерного удару по Україні.

У понеділок, 24 жовтня, стало відомо, що у НАТО відкинули російські звинувачення про «брудну бомбу» України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: