Стефанішина розповіла, на що саме витратять гроші, які виділить ЄС у 2023 році

Читать на русском
Очікується, що частина цих коштів буде спрямована на відновлення України, зокрема енергетичної інфраструктури.
eurointegration.com.ua

Фінансова допомога, яку впродовж наступного року виділятиме Євросоюз, Україна буде витрачати на підтримку існування держави та покриття недостачі бюджету.

Про це віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина заявила під час ефіру національного телемарафону.

«Це важливе рішення. Це результат більш ніж піврічних переговорів з ЄС. Ці кошти будуть спрямовуватися в державний бюджет України для підтримки існування держави, покриття недостачі бюджету», - заявила Стефанішина.

Скільки безповоротної фіндопомоги отримала Україна з початку повномасштабної війниУкраїна з початку повномасштабної війни з росією отримала 10,6 млрд доларів безповоротної допомоги від іноземних партнерів. Докладніше – на інфографіці.

Згідно з її словами, мова йде про соціальні, медичні та пенсійні виплатиь українцям. Вони потрібні для забезпечення фінансової стабільності держави та виконання базових функцій.

«Також розраховуємо, що частина цих коштів буде спрямована на відновлення держави, зокрема енергетичної інфраструктури», - додала Стефанішина.

Нагадаємо, Україна може отримати від Європейського Союзу 18 млрд євро допомоги протягом наступного року.

Також нагадаємо, що 18 жовтня Україна отримала ще 2 млрд євро макрофінансової допомоги ЄС.

17 жовтня ЄС офіційно затвердив надання Україні ще одного траншу у розмірі 500 мільйонів євро для підвищення стійкості ЗСУ.

Окрім цього, 13 жовтня Україна отримала 1,3 млрд доларів екстреного фінансування МВФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: