У ЄС повідомили, скільки грошей готові виділити Україні у 2023 році

Читать на русском
Україна може отримати від Європейського Союзу 18 млрд євро допомоги протягом наступного року.
фото ЕРА

Україна до кінця року отримає від ЄС макрофінансову допомогу у загальному обсязі 9 млрд. євро. Протягом наступного року Євросоюз готовий виділити 18 млрд. євро.

Про це повідомила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн у п'ятницю, 21 жовтня, передає пресслужба ЄК.

Скільки безповоротної фіндопомоги отримала Україна з початку повномасштабної війниУкраїна з початку повномасштабної війни з росією отримала 10,6 млрд доларів безповоротної допомоги від іноземних партнерів. Докладніше – на інфографіці.

Вона зазначила, що за оцінкою ЄС, а також за інформацією, що надходить від уряду України, країні наступного року буде потрібно від 3 до 4 млрд. євро на місяць для покриття базових потреб. Ця сума спільно фінансуватиметься Євросоюзом, США та міжнародними фінансовими інститутами.

«Тому дискусія стосувалася виділення суми 1,5 млрд євро на місяць для України, яка фінансуватиметься Євросоюзом. Загалом це становить суму 18 млрд євро протягом наступного року», – заявила фон дер Ляйєн.

Президент Єврокомісії запевнила, що це той обсяг, на який Україна може розраховувати, який буде стабільним та передбачуваним джерелом надходження коштів.

Вона також підтвердила, що ЄС надасть 9 млрд євро макрофінансової допомоги для України до кінця року. Її наша країна вже одержує частинами. Загалом ЄС з початку року підтримав Україну на суму 19 млрд євро.

Нагадаємо, 18 жовтня Україна отримала ще 2 млрд. євро макрофінансової допомоги ЄС.

17 жовтня ЄС офіційно затвердив надання Україні ще одного траншу у розмірі 500 мільйонів євро для підвищення стійкості ЗСУ.

13 жовтня Україна отримала 1,3 млрд. доларів екстреного фінансування МВФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: