США готуються прийняти найбільший пакет допомоги Україні: ЗМІ назвали суму

Читать на русском
Конгресмени США мають намір виділити Україні найбільший пакет допомоги. Його розмір становитиме 50 мільярдів доларів.
Конгрес СШАФото – Censor.net

Конгресмени Сполучених Штатів Америки планують виділити Україні пакет фінансової допомоги на суму 50 мільярдів доларів.

Про це повідомляє NBC News.

Зазначеної суми мало б вистачити на весь наступний рік. Через побоювання, що новий Конгрес може більш скептично ставитися до допомоги Україні, найбільший пакет можуть ухвалити вже до січня 2022 року.

Скільки безповоротної фіндопомоги отримала Україна з початку повномасштабної війниУкраїна з початку повномасштабної війни з росією отримала 10,6 млрд доларів безповоротної допомоги від іноземних партнерів. Докладніше – на інфографіці.

Про розмір допомоги повідомили помічники конгресмена та джерела, близькі до українського уряду. Ймовірно, новий пакет буде частиною зведеного законопроєкту про витрати.

Відомо, що адміністрація президента Джо Байдена ще не робила офіційного запиту на фінансування. З початку вторгнення рф американський Конгрес виділив Україні 65 мільярдів доларів.

Нагадаємо, Джо Байден оголосив про надання нового пакету військової допомоги для України. Його розмір – 725 мільйонів доларів.

Крім того, за тиждень Німеччина передала Україні додаткові п’ять броньованих ремонтно-евакуаційних машин Bergepanzer 2, а також зимову військову форму та обладнання для ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: