Зеленський запропонував створити фінансовий «Рамштайн» для України

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський заявив, що міжнародна спільнота повинна створити формат для допомоги Україні на прикладі «Рамштайну».
Володимир ЗеленськийФото – president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський заявив, що міжнарожна спільнота має створити новий формат підтримки України за прикладом «Рамштайну».

Про це він сказав під час міжнародного круглого столу, який організували у рамках осінніх зборів МВФ та Світового банку.

«Я вважаю, що було б корисно створити координаційний формат для фінансової підтримки України, подібний до того, який був створений у «Рамштайні» (авіабаза у Німеччині – ред.) для підтримки оборонної сфери», – зазначив глава держави.

Він вже обговорив з головою Міжнародного валютного фонду важливість координації фінансової допомоги Кристаліною Георгієвою. За його словами, потрібго створити робочу групу, яка б надавала фінансову допомогу та працювала на різних рівнях. Зокрема, на рівні міжнародних союзників та країн, які беруть участь у наданні допомоги.

Нагадаємо, у Брюсселі сьогодні розпочалася підготовка до чергової зустрічі у форматі «Рамштайн». Перший пункт на порядку денному – посилення систем протиповітряної оборони України.

Після масованої ракетної атаки росії на Україну 10 жовтня президент США Джо Байден пообіцяв надати Києву додаткові системи ППО.

Також міністр оборони Олексій Резніков підтвердив, що система протиповітряної оборони IRIS-T та ще 4 РСЗВ HIMARS вже в Україні. Також очікується прибуття американських NASAMS.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: