Україна отримала ще 2 млрд євро макрофінансової допомоги ЄС

Читать на русском
Сьогодні на рахунки України надійшло ще 2 млрд. євро макрофінансової допомоги від Європейського Союзу.

Сьогодні в Україну надійшло ще 2 млрд. євро макрофінансової допомоги від Європейського Союзу. Це – перша частина пакету допомоги у 5 млрд євро.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram.

Скільки безповоротної фіндопомоги отримала Україна з початку повномасштабної війниУкраїна з початку повномасштабної війни з росією отримала 10,6 млрд доларів безповоротної допомоги від іноземних партнерів. Докладніше – на інфографіці.

«Сьогодні наша держава отримала від Євросоюзу черговий транш, спрямований на підтримку економічної стабільності України. Додатковий фінансовий ресурс допоможе покрити невідкладні бюджетні витрати, зокрема у соціальній та гуманітарній сферах», – написав Шмигаль.

За його словами, ці кошти є першою частиною пакету у розмірі 5 млрд євро, а загалом цього року Україна отримала від ЄС 4,2 млрд євро макрофінансової допомоги.

Зазначимо, пакет макрофіну в 5 млрд євро є частиною ширшої макрофінансової допомоги на 9 млрд євро, оголошеної Європейською комісією 18 травня та схваленою Європейською радою у червні.

Нагадаємо, 17 жовтня ЄС офіційно затвердив виділення Україні ще одного траншу у розмірі 500 мільйонів євро для підвищення стійкості ЗСУ.

13 жовтня Україна отримала 1,3 млрд. доларів екстреного фінансування МВФ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: