Фінансову допомогу Україні закладуть до бюджету Євросоюзу-2023

Читать на русском
Фінансову допомогу Україні буде вписано до бюджету Євросоюзу на 2023 рік. Це зробить її більш структурованою та прогнозованою.

Фінансову допомогу Україні буде вписано до бюджету Євросоюзу на 2023 рік. Це зробить її більш структурованою та прогнозованою.

Про це повідомив віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс на пресконференції у вівторок, 4 жовтня.

Скільки безповоротної фіндопомоги отримала Україна з початку повномасштабної війниУкраїна з початку повномасштабної війни з росією отримала 10,6 млрд доларів безповоротної допомоги від іноземних партнерів. Докладніше – на інфографіці.

«Важливо, щоб грошовий потік для України наступного року був прогнозованішим, тому наш намір полягає в тому, щоб інтегрувати його в обговорення бюджету ЄС на 2023 рік і таким чином зробити його стабільнішим. З цього приводу ми маємо згоду серед міністрів», – сказав Домбровскіс за підсумками зустрічі міністрів фінансів країн ЄС.

Наступного тижня це питання обговорюватиметься з представниками Міжнародного валютного фонду та Світового банку.

Домбровскіс нагадав, що у травні Єврокомісія пообіцяла виділити Україні макрофінансову допомогу у 9 млрд євро, але станом на початок жовтня перерахувала лише один транш у розмірі 1 млрд євро.

Нагадаємо, 3 жовтня Євросоюз та Україна підписали меморандум про надання мікрофінансової допомоги на 5 млрд євро.

1 жовтня президент США Джо Байден підписав закон про 12 млрд доларів допомоги для України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: