У Пентагоні обговорюють фінансування системи Starlink в Україні

Читать на русском
У Пентагоні почалися обговорення фінансування системи Starlink в Україні після того, як SpaceX відмовилася це робити.
StarlinkФото – Getty Images

У Пентагоні розпочалися обговорення можливості фінансування функціонування системи Starlink в Україні після того, як це відмовилася робити SpaceX.

Про це повідомляє пресслужба Пентагону.

«Ми оцінюємо наші можливості та намагаємося зробити все можливе, щоб допомогти зберегти цей супутниковий зв'язок для українських сил», – заявила заступниця прессекретаря відомства Сабріна Сінгх.

Жертва пропаганди чи профан у політиці: що Ілон Маск говорив і що зробив для УкраїниІлон Маск підірвав Twitter своїм планом щодо закінчення війни в Україні. Що мільярдер раніше говорив та чим допомагав Україні – на інфографіці.

За її словами, є інші компанії, з якими у Пентагоні можуть співпрацювати у питанні надання Україні необхідних ресурсів. Водночас вона не розкрила, з ким саме ведуться переговори.

Сінгх наголосила, що Україна протягом 7-8 місяців за допомогою Starlink успішно координувала і планувала операції на полі бою. Система допомогла продовжити цивільний та військовий зв’язок в країні.

Нагадаємо, компанія Ілона Маска SpaceX звернулася до Міністерства оборони США з проханням профінансувати послуги супутникових інтернет-терміналів Starlink в Україні.

Раніше українські захисники, які знаходяться на передовій, поскаржилися на якість роботи терміналів Starlink. Збої фіксували, коли ЗСУ проривалися на окуповані території Харківської та Херсонської областей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: