ЄС затвердив виділення Україні ще 500 млн євро військової допомоги

Читать на русском
У понеділок, 17 жовтня, ЄС офіційно затвердив виділення Україні ще одного траншу в розмірі 500 мільйонів євро для підвищення стійкості Збройних сил.
Укрінформ

У понеділок, 17 жовтня, ЄС офіційно затвердив виділення Україні ще одного траншу в розмірі 500 мільйонів євро для підвищення стійкості Збройних сил.

Про це йдеться у пресрелізі Ради ЄС.

«Мобілізація додаткових 500 мільйонів євро країнами-членами ЄС є ще одним доказом того, що ми залишаємося непохитними у нашій підтримці українських Збройних сил для захисту країни від агресії», – зазначають у повідомленні.

Глава зовнішньополітичного відомства ЄС Жозеп Боррель зауважив, що таким чином, обсяг військової допомоги Україні досягне 3,1 млрд євро.

Скільки безповоротної фіндопомоги отримала Україна з початку повномасштабної війниУкраїна з початку повномасштабної війни з росією отримала 10,6 млрд доларів безповоротної допомоги від іноземних партнерів. Докладніше – на інфографіці.

Обсяг нової допомоги відповідає поточним пріоритетам, визначеним українським урядом. Зокрема, 490 мільйонів євро піде на військове обладнання, призначене для доставки летальної сили в оборонних цілях, 10 мільйонів євро призначені для покриття витрат на передачу обладнання та витратних матеріалів, таких як засоби індивідуального захисту, аптечки першої допомоги та пальне.

«Крім того, заходи виділеної допомоги дозволять забезпечити технічне обслуговування та ремонт військової техніки, яка вже була передана Україні державам-членами ЄС в рамках EPF» – додають у заяві.

Нагадаємо, ще одна країна ЄС пообіцяла направити до України системи протиповітряної оборони для захисту українських міст. Відомо, що при цьому Франція готує розширену програму навчання для наших воїнів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: