«Терор рф продовжиться»: прем'єр закликав українців зробити запаси води та теплих речей

Читать на русском
Шмигаль попередив українців про атаки на об'єкти водопостачання та теплопостачання. Він порадив зробити запаси води.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль попередив українців про ймовірні атаки російських військових на об'єкти водо- та теплопостачання.

Про це він заявив під час засідання Кабміну у п'ятницю, 21 жовтня, повідомляє прес-служба КМУ.

Теракт на Каховській ГЕС означатиме застосування зброї масового ураження – ЗеленськийВолодимир Зеленський заявив, що можливий теракт на Каховській ГЕС означатиме застосування росієб зброї масового ураження. Він закликав світ превентивно реагувати на загрозу.

«На жаль, очевидним є факт, що російський терор продовжиться. Це стосується не лише енергосистеми, а й об'єктів водопостачання та теплопостачання. Перебої можливі, а тому всі мають бути готовими: зробити запас технічної та питної води, мати теплі речі, батарейки, ліхтарики, повербанки», – сказав прем'єр.

Шмигаль зазначив, що росія може вчинити теракт на території Херсонської області. Йдеться про мінування греблі Каховської ГЕС. Прем'єр наголосив – це може призвести до тисяч жертв та затоплення десятків населених пунктів.

«Тому ми звертаємося до ООН, ЄС та інших організацій, щоби організувати міжнародну моніторингову місію на Каховську ГЕС. У негайному порядку на станцію мають прибути міжнародні фахівці разом із українським персоналом», – додав він.

Нагадаємо, за словами Шмигаля, за 10 днів ракетними ударами рф пошкоджено понад 400 енергооб'єктів по Україні.

Сьогодні в Україні у низці областей знову вимушено запровадили віялові відключення.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: