Війська рф замінували Каховську ГЕС ще у квітні – розвідка

Читать на русском
Російські окупанти замінували Каховську ГЕС ще у квітні, а цього тижня провели додаткове мінування.
фото wikipedia.org

Російські окупанти замінували Каховську ГЕС ще у квітні, а цього тижня провели роботи з додаткового замінування шлюзів та опор.

Про це повідомило Головне управління розвідки Міноборони у Telegram.

Теракт на Каховській ГЕС означатиме застосування зброї масового ураження – ЗеленськийВолодимир Зеленський заявив, що можливий теракт на Каховській ГЕС означатиме застосування росієб зброї масового ураження. Він закликав світ превентивно реагувати на загрозу.

«Рашисти передбачають швидке звільнення українськими Силами Оборони правобережної частини Херсонської області та готують серію терактів на цій території. Зокрема під загрозою руйнування опинилась дамба Каховського водосховища та агрегати Каховської гідроелектростанції. При цьому, підрив дамби було сплановано завчасно – основні роботи із замінування проведено ще в квітні», - йдеться у повідомленні.

За даними відомства, цього тижня окупанти додатково замінували шлюзи та опори Каховської ГЕС.

«На греблі встановлені два військові тентовані «КамАЗи» без водіїв. Обидві машини повністю завантажені ящиками з вибухівкою», – розповіли у ГУР.

У розвідці попереджають, що у разі теракту hосії на ГЕС під ударом стихії виявляться десятки українських населених пунктів, у тому числі Херсон.

«Масштаби екологічної катастрофи в цьому випадку вийдуть далеко за межі України і торкнуться всього Чорноморського регіону», – додали у розвідці.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський підтвердив, що окупанти замінували дамбу та агрегати Каховської ГЕС – це один із найбільших енергооб'єктів України.

За інформацією Інституту вивчення війни, росіяни можуть використати удар по Каховській ГЕС, щоб прикрити свій відступ з-під Херсона.

18 жовтня командувач російських військ в Україні Сергій Суровікін заявив про «непросту ситуацію під Херсоном» та про можливе «ухвалення непростих рішень».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: