Росія завдала по енергосистемі України близько 300 ударів – Галущенко

Читать на русском
Росія з минулого понеділка завдала близько 300 ударів по енергосистемі України. Щоб подолати наслідки в ідеалі потрібно скоротити споживання на 20 відсотків.
facebook.com/atom.gov.ua

Росія з початку минулого тижня завдала по енергетичній системі України близько 300 ударів різними видами озброєння. Щоб допомогти енергосистемі, бажано скоротити споживання по всій країні на 20%.

Про це міністр енергетики Герман Галущенко розповів в ефірі телемарафону.

«З минулого понеділка і до сьогодні у нас було сумарно близько 300 ударів – ракетами, артилерією, дронами – по енергосистемі», – заявив Галущенко.

Він сказав, що влада готується до сценаріїв «драматичних ушкоджень» енергосистеми, які вимагатимуть більше часу на відновлення, ніж зараз.

Як підготуватися до аварійних відключень электрикиПрактично по всій Україні спостерігаються перебої з електропостачанням після ракетних ударів. Як підготуватися до аварійних відключень світла – на інфографіці.

«Це цілий механізм, у якому задіяні всі державні органи майже, військові адміністрації на місцях. Все це буде відповідним чином комуніковано громадянам: умовно, де буде можливість отримати електроенергію, тепло, зарядити мобільні телефони, отримати зв'язок тощо», – розповів голова Міненерго.

Поки що ж потрібно добровільно знижувати споживання електроенергії. «Коли цього не вистачає, відповідно ми, з урахуванням обстрілів та пошкоджень енергосистеми, змушені вводити вже примусові обмеження», – сказав міністр, зазначивши, що результат добровільного скорочення споживання є. У перші дні після обстрілів воно становило близько 10% – досить непоганий результат.

Ідеально, за словами Галущенка, було б скоротити споживання електроенергії на 20%: «Це просто критично допомогло б нашій енергосистемі».

Нагадаємо, сьогодні, 20 жовтня, по всій Україні введено обмеження на електроенергію через обстріл окупантів.

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, як підготуватись до аварійних відключень електрики.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: