Через удари рф відключення води, світла і тепла можуть бути по всій Україні – ОПУ

Читать на русском
Усім українцям потрібно бути готовим до вимкнення електрики, води та тепла. Через регулярні обстріли рф ситуація на енергооб'єктах критична.
фото ОПУ

Усім українцям потрібно бути готовим до відключень електрики, водопостачання та теплоенергії. Наразі склалася критична ситуація на об'єктах інфраструктури, які регулярно атакує росія.

Про це заявив заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко в ефірі національного телемарафону у вівторок, 18 жовтня.

Як підготуватися до аварійних відключень электрикиПрактично по всій Україні спостерігаються перебої з електропостачанням після ракетних ударів. Як підготуватися до аварійних відключень світла – на інфографіці.

Зокрема, йому поставили питання – чи вдасться Україні все ж таки обійтися без віялових відключень, чи масштаб руйнувань від ударів надто серйозний.

Тимошенко повідомив, що у майбутньому можливі складні часи, і українцям потрібно підготуватися до економії електроенергії. Також можливі і віялові відключення, якщо ракетні удари росії продовжаться. Тому всьому населенню потрібно готуватися до справді складної зими.

«У нас критична ситуація, можна сказати, по всій країні зараз. У нас залежить один регіон від іншого...Це не просто система, коли об'єкт енергозабезпечення допомагає лише місту, де воно знаходиться. Трохи по-іншому. Тому потрібно готуватися всій країні до того, що можуть бути відключення як електроенергії, так і водопостачання чи теплопостачання», – сказав він.

Тимошенко додав, що електрики, рятувальники та місцева влада роблять усе можливе майже цілодобово, щоб мінімізувати наслідки ракетних ударів агресора.

Нагадаємо, росія продовжує атакувати критичну інфраструктуру по всій Україні.

Так, вранці рф завдавала масових ракетних ударів відразу по кількох містах – Дніпру, Києву, Харкову, Житомиру. Удари припали, зокрема, на об'єкти критичної інфраструктури.

Також було обстріляно Кривий Ріг та Миколаїв.

Напередодні рф атакувала енергоінфраструктуру у трьох областях.

Президент Володимир Зеленський заявив, що з 10 жовтня було зруйновано 30% українських електростанцій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: