З 10 жовтня було зруйновано 30% українських електростанцій – Зеленський

Читать на русском
Росія націлилася на українську енергетичну та критичну інфраструктуру. За дев'ять днів, за словами Володимира Зеленського, було зруйновано 30 відсотків електростанцій.
Фото: Офіс президента України

Внаслідок ударів росії, починаючи з 10 жовтня, було зруйновано 30% українських електростанцій.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський.

«Інший вид російських терактів: націлений на українську енергетичну та критичну інфраструктуру. З 10 жовтня 30% українських електростанцій було зруйновано, що призвело до масових відключень електроенергії по всій країні. Місця для переговорів із путінським режимом не залишилося», – написав Зеленський у Twitter.

Нагадаємо, лише за три дні минулого тижня російські війська завдали до 130 ракетних ударів та ударів дронами-камікадзе по об'єктах енергетичної інфраструктури України.

17 жовтня окупанти атакували енергетичну інфраструктуру України у трьох областях – Києві, Дніпропетровській та Сумській областях.

Сьогодні вранці росія завдала ударів по Києву, Харкову, Дніпру, Кривому Рогу, Житомиру. Удари припали, зокрема, на об'єкти критичної інфраструктури.

Раніше Зеленський закликав українців знизити споживання електроенергії в пікові години. З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, як підготуватись до аварійних відключень електрики.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: