Аналітики ISW оцінили, чи є загроза наступу на Україну з Білорусі

Читать на русском
Аналітики ISW заявили, що наразі ризик наступу на Україну з боку Білорусі залишається низьким у найближчі кілька місяців.
Ілюстративне фотоФото – Sputnik

Аналітики американського Інституту вивченні війни (ISW) заявили, що ризик наступу на Україну з боку Білорусі наразі залишається низьким.

Про це йдеться на сайті ISW.

Такий перебіг подій є малоймовірним у найближчі місяці. За словами експертів, російські окупанти не можуть навіть перекрити українські лінії постачання із заходу шляхом наземного наступу.

Лукашенко несподівано закликав Україну та рф до переговорів: «Давайте зупинимо війну та домовимося»Згідно зі словами білоруського диктатора, коли вийде призупинити бойові дії, можна буде розбиратися, хто правий, хто винен.

Найближча залізнична лінія України зі сходу на захід розташована за 30 кілометрів від кордону з Білоруссю. Крім того, на півночі Прип'ятські болота ускладнюються маневрові бойові дії через міжнародний кордон у Волинській та Рівненській областях.

Також залізничка та автодорожня мережа України має багато вузлів з Польщею, Румунією, Словаччиною та Угорщиною. Вторгнення російських військ з Білорусі не погіршить українські логістичні лінії, якщо їм не вдасться просунутися вглиб України, як це було під час окупації Київщини, коли російські війська були значно сильнішими.

У свою чергу, російські військові кореспонденти зазначають, що російське військове угруповання у Білорусі є досить маленьким, тому не загрожує Києву.

Нагадаємо, у суботу, 15 жовтня, до Білорусі прибули перші ешелони із російськими окупантами, які входять до складу регіонального угруповання військ.

ЗСУ не виключають повторного наступу окупантів з Білорусі, метою буде не Київ, а західні області України. Українські військові готові до відповіді.

Раніше начальник департаменту міжнародного військового співробітництва Міноборони Білорусі Валерій Ревенко заявив, що влада його країни залишає за собою право вжити превентивних заходів стратегічного стримування для недопущення нападу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: