«Головне, не заганяйте в кут»: Лукашенко заявив, що путін не має на меті застосувати ядерну зброю в Україні

Читать на русском
Лукашенко заявив, що путін ніколи не ставив собі за мету застосувати ядерну зброю в Україні. Але водночас сказав, що не потрібно заганяти супротивника у кут і переходити червоні лінії.

Олександр Лукашенко заявив, що володимир путін та керівництво росії «ніколи не ставили собі за мету» застосувати ядерну зброю в Україні.

Лукашенко сказав про це в інтерв'ю телеканалу NBC

«Найголовніше, свого співрозмовника і навіть супротивника не заганяйте у кут. Тому не треба переходити ті лінії, як кажуть росіяни, «червоні лінії». Не можна їх переходити. Що стосується ядерної зброї, будь-яка зброя для чогось створюється. Є зброя – ясно, що вона створюється для застосування. Росія чітко окреслила свою позицію: не дай боже, буде напад на територію російської федерації, у цьому випадку росія може за необхідності використовувати всі види зброї», – цитує білоруського диктатора Белта.

Ядерні доктрини: у яких випадках країни можуть використати ядерну зброюУ яких випадках ядерні країни можуть застосувати свою зброю – на інфографіці. Зокрема, росія може застосувати ЯЗ не тільки у відповідь на аналогічну атаку, а й у разі агресії із застосуванням звичайної зброї.

«Що стосується підтексту вашого питання, ніколи, зокрема й президент путін, керівництво росії не ставило за мету застосувати ядерну зброю в Україні. Такої потреби немає», – заявив Лукашенко.

Він сказав, що росія має «найсучасніші види зброї» і тому вона «впорається без ядерної зброї».

Самопроголошений президент Білорусі також сказав, що «потрібно сідати за стіл та домовлятися про врегулювання воєнного конфлікту в Україні»

«Що стосується українського конфлікту – те, що ви кажете, він там не перемагає. Ну в цій війні і ви не перемагаєте. П'ятдесят держав сьогодні воюють фактично проти росії на території України. Там також з вашого боку немає перемоги. Тому треба шукати шляхи виходу із ситуації», – сказав Лукашенко, додавши, що путін «не раз пропонував варіанти, але його не хочуть слухати».

Раніше Лукашенко визнав участь Білорусі у російській агресії проти України.

Нагадаємо, президент США Джо Байден не думає, що путін застосує тактичну ядерну зброю в Україні.

Експерт назвав можливі сценарії застосування ядерної зброї росією.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: