У Білому домі оцінили можливу тактику Білорусі на кордоні з Україною

Читать на русском
Джон Кірбі заявив, що Білорусь може використати своїх військових на кордоні з Україною, щоб перевірити, чи зможуть відволікти ЗСУ від контрнаступу.
Джон КірбіФото – Getty Images

Білорусь може використати своїх військових, щоб перевірити, чи зможуть вони відволікти увагу ЗСУ.

Про це повідомив координатор зі стратегічних комунікацій у Раді нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає журналіст «Голосу Америки» Остап Яриш у Twitter.

За його словами, тактика Збройних сил Білорусі полягає у тому, щоб використати своїх солдатів на північному кордоні. Вони хочуть перевірити, чи змусять Україну застосувати там своїх військових.

Кірбі наголосив, що у Білорусі, ймовірно, хочуть відвернути увагу бійців Збройних Сил України від контрнаступу на сході та півдні.

Нагадаємо, ЗСУ не виключають повторного наступу окупантів з Білорусі, метою буде не Київ, а західні області України. Українські військові готові до відповіді.

Раніше начальник департаменту міжнародного військового співробітництва Міноборони Білорусі Валерій Ревенко заявив, що влада його країни залишає за собою право вжити превентивних заходів стратегічного стримування для недопущення нападу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: