Білорусь залишає за собою право на превентивні заходи – Міноборони

Читать на русском
Влада Білорусі залишає за собою право вжити превентивних заходів стратегічного стримування для недопущення нападу.

Влада Білорусі залишає за собою право вжити превентивних заходів стратегічного стримування для недопущення нападу.

Про це йдеться у заяві начальника департаменту міжнародного військового співробітництва Міноборони Білорусі Валерія Ревенка.

«На території Литви та за прямої підтримки литовської влади було створено та функціонує так званий «об'єднаний перехідний уряд», який має на меті повалення чинної влади в Республіці Білорусь», - йдеться у заяві.

Чому росія заслужила статус failed state: держава путіна, що не відбуласяПро те, чому росія, яка намагалася присвоїти Україні статус failed state, сама виявилася державою, що не відбулася – в матеріалі Слово і діло

Ревенеко повідомив, що Білорусь відстоюватиме свої національні інтереси з використанням усіх наявних коштів, у тому числі через застосування військової сили.

«Білорусь залишає за собою право вжити комплексу превентивних заходів стратегічного стримування з метою недопущення нападу або нейтралізації внутрішнього збройного конфлікту», - додав Ревенко.

У Міноборони повідомили, що рф перекине в Білорусь більше 150 танків, 200 бойових броньованих машин і близько 100 гармат.

У суботу, 15 жовтня, до Білорусі прибули перші ешелони з російськими окупантами, які належать до регіонального угруповання військ. Вже 16 жовтня росія почала перекидати військові літаки та гелікоптери, які складуть авіаційну складову угруповання.

10 жовтня Олександр Лукашенко заявив, що домовився з путіним щодо розгортання «загального регіонального угруповання військ».

Міністр закордонних справ країни Володимир Макей заявив, що рішення щодо запровадження режиму контртерористичної операції Олександр Лукашенко ухвалив після наради з керівниками правоохоронних відомств, спецслужб, керівництвом Збройних сил.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: