ЗСУ готові до відповіді: в Генштабі заявили про ризик повторного наступу з Білорусі

Читать на русском
ЗСУ не виключають повторного наступу окупантів з Білорусі, метою буде не Київ, а західні області України. Українські військові готові до відповіді.

ЗСУ не виключають повторного наступу окупантів з Білорусі, метою буде не Київ, а західні області України. Українські військові готові до відповіді.

Про це повідомив під час брифінгу заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов.

«Загроза відновлення рф наступу на північному напрямку зростає. Цього разу напрям наступу може бути змінений на захід від білорусько-українського кордону для перерізання основних логістичних артерій постачання озброєння та військової техніки Україні від країн партнерів», - сказав він.

Лукашенко несподівано закликав Україну та рф до переговорів: «Давайте зупинимо війну та домовимося»Згідно зі словами білоруського диктатора, коли вийде призупинити бойові дії, можна буде розбиратися, хто правий, хто винен.

За його словами, на території Білорусі тривають заходи щодо розгортання авіаційних підрозділів, підрозділів інших родів військ, сил ЗС росії на відповідних аеродромах та об'єктах військової інфраструктури, у тому числі на тих, які передані під повний контроль росії.

«У рамках зазначеного на території Білорусі тривають заходи щодо підготовки до прихованої мобілізації. Білорусь продовжує надавати свою територію для запуску балістичних ракет та дронів, розмістила на своїх аеродромах літаки МіГ-31, які можуть бути озброєні крилатими ракетами типу Калібр», - додав Громов.

Також у Генштабі зазначили, що у разі відкритого вторгнення Білорусі ЗСУ готові до адекватної відповіді.

«Генштаб постійно відслідковує ситуацію, наразі силами оборони проводяться заходи щодо забезпечення надійного прикриття державного кордону України та міста Києва з північного напрямку. У разі ухвалення противником рішення про відкриття так званого другого фронту, а саме - ведення наступальних дій Республіки Білорусь, ми будемо готовими до адекватної відповіді», - заявив Громов.

За інформацією української розвідки, Лукашенко розуміє, що мобілізація у Білорусі може призвести до соціального вибуху.

Раніше в Мінборони заявили про те, що влада Білорусі залишає за собою право вжити превентивних заходів стратегічного стримування для недопущення нападу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: