Лукашенко несподівано закликав Україну та рф до переговорів: «Давайте зупинимо війну та домовимося»

Читать на русском
Згідно зі словами білоруського диктатора, коли вийде призупинити бойові дії, можна буде розбиратися, хто правий, хто винен.
Українська правда

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що необхідно зупинити війну в Україні та повернутись до переговорів.

Про це повідомляє місцеве видання «Белта», з посиланням на інтерв'ю Лукашенка американській телекомпанії NBC.

Як зазначається, Лукашенко впевнений, що в першу чергу варто припинити абсолютно будь-які бойові дії, розгорнуті на території України, і шукати вихід із ситуації.

«Головне, не заганяйте в кут»: Лукашенко заявив, що путін не має на меті застосувати ядерну зброю в УкраїніЛукашенко заявив, що путін ніколи не ставив собі за мету застосувати ядерну зброю в Україні. Але водночас сказав, що не потрібно заганяти супротивника у кут і переходити червоні лінії.

Згідно зі словами білоруського диктатора, коли вийде призупинити бойові дії, можна буде розбиратися, хто правий, хто винен.

«Я нещодавно сказав про те, що світ зараз зайнятий проблемою, і шукають відповідь на питання, хто винен. Слухайте, потім розберемося, хто винний. Щодня гинуть люди. Давайте зупинимо війну та домовимося», – заявив Лукашенко.

При цьому, Лукашенко також заявив, що розпочатий процес переговорів у результаті зупинився через те, що президенту України Володимиру Зеленському нібито «заборонили вести переговори».

«Хто? Догадайтеся з трьох разів. Він несамостійний. А сьогодні фейки закидати… Десь правий – не правий. Звинувачувати одне одного. Не той шлях. Тисячі людей щодня гинуть. У тому числі й цивільні, ні в чому не винні. Це правда. Тому давайте зупинимо цей конфлікт», – закликав самопроголошений білоруський лідер.

Як вважає Лукашенко, тільки так варто з'ясовувати міру відповідальності за те, що відбувається.

Нагадаємо, у суботу, 15 жовтня, до Білорусі прибули перші ешелони із російськими окупантами, які входять до складу регіонального угруповання військ.

10 жовтня Олександр Лукашенко заявив, що домовився з путіним про розгортання «спільного регіонального угруповання військ».

Напередодні міністр закордонних справ країни Володимир Макей заявив, що рішення щодо введення режиму контртерористичної операції Олександр Лукашенко ухвалив після наради з керівниками правоохоронних відомств, спецслужб, керівництвом Збройних сил.

Перед цим Лукашенко звинувачував Україну у «провокаціях» на білоруському кордоні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: