Лукашенко розуміє, що мобілізація в Білорусі може призвести до соціального вибуху – розвідка

Читать на русском
Олександр Лукашенко усвідомлює, що в разі оголошення в Білорусі часткової мобілізації ситуація ускладниться та може призвести до соціального вибуху.

Олександр Лукашенко усвідомлює, що в разі оголошення в Білорусі часткової мобілізації ситуація ускладниться та може призвести до соціального вибуху.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

«Білоруська влада уважно спостерігає за бардаком, який відбувається в рамках так званої часткової мобілізації в росії, і розуміє, що у разі оголошення часткової мобілізації в РБ ситуація буде ще складніша і може призвести до соціального вибуху в країні», - зазначають у розвідці.

Лукашенко несподівано закликав Україну та рф до переговорів: «Давайте зупинимо війну та домовимося»Згідно зі словами білоруського диктатора, коли вийде призупинити бойові дії, можна буде розбиратися, хто правий, хто винен.

За даними ГУР, Лукашенко все більше усвідомлює всю небезпеку ухвалення ним рішення щодо відкритого приєднання до широкомасштабної збройної агресії рф проти України.

Як зазначають у розвідці, у зв'язку з цим невизнаний президент намагається продовжувати гучні заяви і показувати путіну, що своїми діями він виконує союзницькі зобов'язання, які відволікають значну частину резервів ЗСУ від можливого їх застосування на фронті на сході та півдні України.

Крім того, зазначають у ГУР, під виглядом активізації мобілізаційних заходів білоруські спецслужби приховано вивчають можливу реакцію суспільства та готовність взяти участь у протестних заходах.

«Вказане свідчить, що самопроголошена білоруська влада не впевнена у підтримці широкими верствами населення рішень щодо участі своєї країни у військових авантюрах росії», - вважають у ГУР.

Раніше в Мінборони заявили про те, що влада Білорусі залишає за собою право вжити превентивних заходів стратегічного стримування для недопущення нападу.

У суботу, 15 жовтня, до Білорусі прибули перші ешелони з російськими окупантами, які належать до регіонального угруповання військ. Вже 16 жовтня росія почала перекидати військові літаки та гелікоптери, які складуть авіаційну складову угруповання.

10 жовтня Олександр Лукашенко заявив, що домовився з путіним про розгортання «загального регіонального угруповання військ».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: