Енергетична інфраструктура України витримала 130 ударів за три дні – Шмигаль

Читать на русском
Лише за перші три дні цього тижня російські війська завдали до 130 ракетних ударів та ударів дронів-камікадзе по інфраструктурних об’єктах.
president.gov.ua

Лише за перші три дні цього тижня російські війська завдали до 130 ракетних ударів та ударів дронів-камікадзе по інфраструктурних об’єктах.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Facebook.

Україна втримала енергетичну стійкість після масових атак рф.

«Агресор прагнув залякати українців та паралізувати енергетику держави. Своєї мети він не досяг. Україна була готова до такого сценарію. Ми мобілізували зусилля для екстрених ремонтних робіт, відновили електропостачання в 4 тис. населених пунктах», – пише Шмигаль.

Прем’єр відзначив, що українці проявили свідомість, добровільно зменшивши споживання електроенергії в середньому на 10%. Відомо, що вчора, 15 жовтня, споживачі Києва та області разом зменшили споживання на 7%. Найсвідомішими щодо зменшення споживання стали мешканці Чернігівської області – майже 20%.

Як підготуватися до аварійних відключень электрикиПрактично по всій Україні спостерігаються перебої з електропостачанням після ракетних ударів. Як підготуватися до аварійних відключень світла – на інфографіці.

«Це дозволяє збалансувати постачання енергії в пікові години та не застосовувати планові відключення. Розраховуємо, що найближчими днями зранку та ввечері українці також утримаються від надмірного споживання електроенергії», – додав Шмигаль.

Для усунення пошкоджень з резервного фонду держбюджету було виділено 357 млн грн на ремонти інфраструктури на Київщині та Сумщині.

Нагадаємо, внаслідок ракетного удару окупантів 15 жовтня сильних руйнувань зазнав один із об'єктів енергетичної інфраструктури у Київській області.

Напередодні «Укренерго» зверталося до українців із проханням знизити споживання енергії у вечірній час.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: