Підготовлений мобілізаційний ресурс в рф складає до 2 млн осіб – Наєв

Читать на русском
Підготовлений мобілізаційний ресурс в росії складає до 2 мільйонів осіб. Водночас загальний мобілізаційний ресурс становить близько 29 мільйонів чоловік.
Ілюстративне фотоФото – Censor.net

В росії підготовлений мобілізаційний ресурс наразі складає до 2 мільйонів осіб.

Про це в ефірі національного телемарафону розповів командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

«Він (ворог – ред.) буде продовжувати мобілізацію. У цілому, у російській федерації підготовлений мобілізаційний ресурс десь приблизно до 2 мільйонів осіб. А загалом їх мобілізаційний ресурс – близько 29 мільйонів чоловік», – зазначив він.

Чому росія заслужила статус failed state: держава путіна, що не відбуласяПро те, чому росія, яка намагалася присвоїти Україні статус failed state, сама виявилася державою, що не відбулася – в матеріалі Слово і діло

За його словами, в росії не зупиняться та продовжать підвищувати кількість мобілізованих. Саме тому необхідно очікувати на таку ситуацію та готуватися до вирішення її на умовах України.

Крім того, Наєв додав, що мобілізаційний ресурс – це особи, які нещодавно були звільнені у запас, а також ті, що брали участь у тренувальних заходах та військових зборах в рамках програм, які діють в рф.

Нагадаємо, мобілізація в росії розпочалася 21 вересня, що спровокувало масове дезертирство росіян до сусідніх країн. При цьому опозиційні ЗМІ із посиланням на джерела заявляли, що насправді призвати планують не 300 тисяч, а мільйон осіб.

За словами російського диктатора володимира путіна, із запланованих 300 тисяч осіб у рамках мобілізації вже нібито призвали 222 тисячі та додаткового призову не планується.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: