Байден і Шольц розкритикували мобілізацію в рф та ядерний шантаж путіна

Читать на русском
Джо Байден і Олаф Шольц провели телефонні переговори. Вони засудили ядерний шантаж путіна, а також розкритикували часткову мобілізацію в рф.
Джо Байден і Олаф ШольцФото – Reuters

У неділю, 9 жовтня, президент США Джо Байден провів телефонну розмову з канцлером Німеччини Олафом Шольцем. Їхня розмова тривала близько години.

Про це повідомляється на сайті Білого дому.

Відомо, що політики обговорили ситуацію в Україні та зобов’язалися допомагати у сфері економіки і безпеки. Крім того, вони заявили, що росію необхідно притягнути до відповідальності.

Німеччина передасть Україні велику партію озброєння: що туди увійшлоНімеччина відправить в Україна велику партію летального та нелетального озброєння. Зокрема, системи ППО IRIS-T і РСЗВ MARS II.

На сайті німецького уряду додали, що Байден і Шольц також поговорили про підготовку до самітів G7 та G20. Там, зокрема, вирішуватимуть, як далі реагувати на війну рф проти України.

Крім того, лідери розкритикували подальшу ескалацію та часткову мобілізацію в росії, яка, на їхню думку, є великою помилкою путіна.

«Це ще раз показує гірку ціну, яку доведеться сплатити громадянам росії за прорахунки президента путіна. Вони розкритикували останні ядерні погрози Москви як безвідповідальні та погодилися, що такий крок буде мати екстраординарні серйозні наслідки для рф», – йдеться у повідомленні.

Політики також засудили диверсії на російських газопроводах Північний потік-1 і Північний потік-2. Вони заявили, що на умисне пошкодження критичної інфраструктури буде об’єднана реакція.

Нагадаємо, у Конгрес США в неділю, 9 жовтня, внесли законопроєкти щодо визнання росії державою-спонсором тероризму.

Також Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги для України. Країна надасть 100 танків з Греції та Словаччини. Крім того, для бійців Збройних Сил України відправлять систему ППО IRIS-T.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: