У росії знову критикують військове командування: у ISW назвали причину

Читать на русском
У росії з'явилися перші повідомлення про загибель мобілізованих в Україні. Через це виникла нова хвиля критики на адресу військового командування – критикують відсутність підготовки та погане спорядження.

У росії виникла нова хвиля критики на адресу військового командування – цього разу через загибель мобілізованих. ЗМІ повідомили, що п'ятеро мобілізованих із Челябінська вже загинули у боях в Україні.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Ця інформація спонукала військових блогерів заявити, що кількість убитих та поранених серед мобілізованих вище через відсутність обіцяної підготовки, спорядження, згуртованості підрозділів та командирів, а також неодноразових випадків неправомірної мобілізації.

Один із членів найближчого оточення путіна прямо розкритикував те, як він веде війну – WPУ найближчому оточенні путіна наростає тривога та невдоволення тим, як іде війна проти України. Дійшло до того що один із наближених прямо висловлює путіну претензії.

Блогери стверджують, що командувач 58-ї загальновійськової армії Південного військового округу Михайло Зусько наказав про негайне перекидання без будь-якої передбойової підготовки мобілізованих військовослужбовців 15-го полку 27-ї мотострілецької бригади з Московської області. У Сватовому Луганській області вони потрапили під обстріл: половину полку родичі знайшли пораненими у лікарні.

За словами одного з блогерів, мобілізованих направляють на фронт безсистемно: через це до лютого серед них уже може бути 10 тисяч убитих та 40 тисяч поранених. Він також стверджував, що багато мобілізованих здаються українським військовим.

У ISW зазначають, що кремль продовжує намагатися відвернути від реальності мобілізаційних та військових невдач, зокрема, завдаючи ракетних ударів по Україні. «Відновлена критика з приводу мобілізації знову показує, наскільки ефемерними є успіхи Кремля у відверненні від неї уваги. Націоналістична спільнота відновила свої заклики до Кремля змінити високопосадовців та командирів та оголосити війну, яка, як деякі очікували, стане відповіддю Кремля на вибухи мосту через Керченську протоку, зрив мобілізаційного процесу та втрату більшої частини Харківської області та Лимана», – вважають аналітики.

Нагадаємо, 4 жовтня міністр оборони росії Сергій Шойгу заявив, що у рамках мобілізації призвали вже 200 тисяч осіб.

Росія використовує мобілізованих, зокрема, щоб відновити елітні підрозділи, розгромлені ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: