Путін відзвітував про «успіхи» мобілізації та назвав строки її завершення

Читать на русском
У росії із запланованих 300 тисяч осіб у рамках мобілізації вже нібито призвали 222 тисячі та додаткового призову не планується.

У росії із запланованих 300 тисяч осіб у рамках мобілізації вже нібито призвали 222 тисячі та додаткового призову не планується.

Про це заявив диктатор володимир путін на пресконференції за підсумками самітів в Астані, пишуть російські ЗМІ в п'ятницю, 14 жовтня.

Чому росія заслужила статус failed state: держава путіна, що не відбуласяПро те, чому росія, яка намагалася присвоїти Україні статус failed state, сама виявилася державою, що не відбулася – в матеріалі Слово і діло

«Міноборони на початку часткової мобілізації передбачало меншу цифру, що не 300 тисяч осіб. У рамках часткової мобілізації нічого додаткового не заплановано. Наразі мобілізовано 222 тисячі осіб. Думаю, що протягом двох тижнів усі мобілізаційні заходи будуть завершені», - заявив путін.

Президент росії також зазначив, що 33 тисячі мобілізованих вже перебувають у підрозділах, а 16 тисяч виконують бойові завдання. Необхідність мобілізації він пояснив тим, що лінія бойового зіткнення становить 1,1 тисяч кілометрів і «утримати її лише силами контрактників неможливо». «Безштовхівщина» з мобілізацією, за словами путіна, нібито пов'язана зі старими формами обліку, але інформаційна база наразі вже оновлюється.

У той же час Telegram-канал Baza повідомляє, що через мобілізацію чоловіки почали масово звертатися до тарологів та нумерологів. Але провісники відмовляються дивитись у їхнє майбутнє, щоб «не брати гріх на душу».

Нагадаємо, мобілізація в росії розпочалася 21 вересня, що спровокувало масове дезертирство росіян до сусідніх країн. При цьому опозиційні ЗМІ із посиланням на джерела заявляли, що насправді призвати планують не 300 тисяч, а мільйон осіб.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: