«Мобілізація» на окупованих територіях: росіяни ходять по дворах та складають списки

Читать на русском
Росіяни посилили заходи з примусової мобілізації у тимчасово окупованих територіях. Зокрема, почалися обходи по дворам, щоб скласти списки чоловіків призовного віку.
Ілюстративне фотоФото – ombudsman.gov.ua

На тимчасово окупованих територіях України російські загарбники посилюють заходи «мобілізації» українських чоловіків.

Про це повідомляє ОК «Південь» у Facebook.

Зазначається, що окупанти почали ходити по дворах. Вони складають списки чоловіків призовного віку.

Росіяни забороняють виїзд з окупованих територій – є загроза «мобілізації» в армію рфРосійські окупанти закривають канали евакуації з тимчасово окупованих територій. Через це існує загроза примусової мобілізації українських чоловіків в армію ворога.

Крім того, противник посилив перевірку документів на блокпостах. Зокрема, вимагають великий перелік документів, влаштовують довготривалі огляди автівок та речей, а також забирають гаджети, кроші та коштовності.

Також людей змушують чекати результатів перевірки від кількох годин до 7-10 діб. Після цього часто автомобіль розвертають не дають залишити окуповану територію.

Нагадаємо, що російські загарбники максимально ускладнили виїзд з окупованої Херсонщини. Військові ввели «спеціальні дозволи».

Також 2 жовтня повідомили, що через небезпеку наразі неможливий виїзд евакуаційного транспорту та волонтерів із Запоріжжя до захоплених територій. Рада оборони області відпрацьовує більш безпечний алгоритм випуску транспорту на ТОТ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: