Порядок денний формують ЗСУ, байдуже, які укази підписує путін – Подоляк

Читать на русском
У сучасних умовах війни порядок денний формують лише ЗСУ, тому немає різниці, які укази підписує володимир путін і що каже російська пропаганда.

У сучасних умовах війни порядок денний формують лише ЗСУ, тому немає різниці, які укази підписує володимир путін і що каже російська пропаганда.

Про це в ефірі телемарафону заявив радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк.

«Усі колізії нібито з референдумами, нібито з указами пана путіна, які є нікчемними з юридичного погляду, вони не мали жодного сенсу – це була спроба інформаційно переграти те, що на військовому плацдармі не вдається зробити. Тобто - ще раз хочу сказати - сьогодні порядок денний формує лише Україна, і лише Збройні Сили України формують той порядок денний, яким ми йтимемо, звільняючи свої території. Немає різниці, про що говорить російська пропаганда, немає різниці, які укази підписує путін, у тому числі про передачу Запорізької АЕС до юрисдикції росатому, немає різниці, що вони говорять про Керченський міст. Юридично це все немає сенсу», - сказав Подоляк.

Росія звинуватила спецслужби України у вибуху на Кримському мосту: результати «розслідування»Вибух на Кримському мосту – це «теракт», який нібито спрямований на руйнування російської інфраструктури.

Він також додав, що сенс має нині поступове знищення російської інфраструктури забезпечення: «Ми якусь роботу робимо, ми знищуємо склади першого, другого порядку чи паливних баз. З іншого боку, росія за рахунок хаотизації відносин у найближчому оточенні путіна так само починає сама себе поїдати і сама себе знищувати... Ексцес на Керченському мосту - це можливість для однієї чи іншої силової групи в оточенні путіна отримати нові рубежі».

Крім того, радник глави держави зазначив, що підрив Керченського мосту суттєво ускладнює логістику для забезпечення зброєю російських військ, а також це – вагомий психологічний вплив на мобілізованих у росії та знижує настрої в армії росії.

Подоляк додав, що в росії тривають процеси пошуку винних у тому, що так звана спеціальна військова операція йде не так, як планувалося.

«Тому будуть певні кадрові ротації на найвищому рівні. На мій погляд, є абсолютно виражений конфлікт між російським міністерством оборони та генштабом росії, з одного боку, і з іншого боку - фсб, росгвардія, ПВК, у цьому випадку пан Пригожин, який сьогодні вважається фаворитом чи на посаду міністра оборони, чи то на посаду голови росгвардії», - додав Подоляк.

За його словами, те, що публічно демонструють у росії - засідання радбезу чи публічні виступи путіна, його спілкування з російським кабміном - не дає дійсної інформації, що саме відбувається в еліті, у найближчому оточенні путіна.

«Конфлікт справді перейшов у гарячу фазу, все, що сьогодні відбувається в рсії, після мобілізації, після того, як кілька разів пан путін не коментував ключові події, наприклад, потужний відступ російських військ з Харківської області, обмін полоненими з Азовсталі, події, які відбуваються у Криму - не лише міст, але до цього ще Новофедорівка... Він не коментує, й починають поступово наростати процеси хаотизації суспільних відносин, маю на увазі на рівні політичної еліти», - сказав Подоляк.

Раніше Подоляк розповів, які об'єкти є законними цілями для ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: