Росія планує диверсії на «Турецькому потоці», щоб звинуватити Україну – МЗС

Читать на русском
В МЗС України заявили, що росія готує диверсії на газопроводі Турецький потік, щоб потім звинуватити Україна та західні країни.
Турецький потікФото – Газпром

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що рф може планувати провокації з газопроводом «Турецький потік».

Про це повідомляється на сайті відомства.

Зазначається, що росіяни можуть пошкодити газопровід, щоб обмежити постачання газу до Європи. Також таким чином країна-агресор хоче також схилити ЄС до поновлення роботи «Північного потоку-2».

Білорусь звинуватила Україну у підготовці удару: в МЗС припустили причетність росіїМЗС Білорусі звинуватило Україну у підготовці атаки. В українському відомстві відповіли, що це може бути план росії.

Крім того, в рф збиралися зробити заяви затримання диверсантів, які нібито хотіли «Турецький потік». Ці повідолення були б частиною російської стратегії дезінформації, спрямованої, зокрема, і проти України.

«Частиною цієї стратегії кремля є нав’язливі звинувачення України та інших західних країн в нібито плануванні чи здійсненні якихось дій проти енергетичної інфраструктури. Україна категорично відкидає такі звинувачення і закликає партнерів не піддаватися на маніпуляції та спроби росії звинуватити інших у власних терористичних діях. Це інформаційне прикриття зловмисних планів самої росії», – йдеться у повідомленні.

В МЗС закликали західний партнерів попередити енергетичний тероризм росії. Зокрема, пропонують публічно заявити про те, що запуску «Північного потоку» та зняття санкцій не буде.

Нагадаємо, 26 вересня на російських газопроводах «Північний потік-1» та «Північний потік-2», які проходять дном Балтійського моря біля Швеції та Данії, різко впав тиск. Пізніше було зафіксовано кілька витоків газу.

У Євросоюзі заявили, що вважають ушкодження трубопроводів результатом навмисної дії. У НАТО також вважає подію навмисною диверсією.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: