Росія звинуватила Україну в організації «терактів» у Придністров'ї: відповідь МЗС

Читать на русском
У рф звинуватили Україну в «організації терактів та спробах підштовхнути Молдову до силових дій у Придністров'ї». У МЗС заявили, що ці заяви надходять «не від великого розуму».

У рф звинуватили Україну в «організації терактів та спробах підштовхнути Молдову до силових дій у Придністров'ї». У МЗС заявили, що ці заяви надходять «не від великого розуму».

Про це повідомив у Facebook речник МЗС України Олег Ніколенко.

«У квітні-червні в Придністров'ї було здійснено серію терористичних актів, сліди яких, як кажуть у Тирасполі, ведуть в Україну. Водночас Київ розкручує тезу про загрозу, яка нібито надходить від російських військових, які несуть службу на лівому березі Дністра. Очевидно – спробувати спровокувати молдавську владу на силові дії», - заявив директор другого департаменту країн СНД міністерства закордонних справ рф Олексій Поліщук.

Україна готова допомогти Молдові викинути російських окупантів з Придністров'я – БудановУкраїна повністю підтримує прагнення Молдови позбутися російських окупантів на своїй території

За словами Поліщука, Україна нібито намагається розпалити конфлікт у Придністров'ї, однак у «Кишиневі розуміють наслідки і не ведуться на такі провокації».

«Заява Поліщука, як кажуть у Києві, не від великого розуму і перевести стрілки йому не вдасться. Єдиною силою, яка здійснює терористичні акти, веде загарбницькі силові дії, намагається розхитати внутрішньополітичну ситуацію в країнах нашого регіону, є росія. А Україна завжди стояла й стоятиме на захисті миру та процвітання в регіоні, а також поважатиме суверенітет та територіальну цілісність Молдови», - відповів на звинувачення росії Ніколенко.

Відомо, що Молдова офіційно вважає російських військових, які перебувають на території Придністров'я після нетривалих бойових дій 1992 року, окупантами та вимагає від москви вивести їх. Росія, зі свого боку, відмовляється це робити через нібито особисте бажання невизнаного Придністров'я.

За інформацією розвідки, мешканці Придністров'я відмовляються йти до лав російської армії на контракт, солдати дезертують.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: