В ЄС готуються до нових атак росії: ЗМІ назвали сценарії путіна

Читать на русском
Захід готується до того, що путін може наказати зноу масовано обстрілювати Україну. Крім того, рф може нищити інфраструктуру НАТО та атакувати у кіберпросторі.
Володимир путінФото – kremlin

Метою російського президента володимира путіна може бути виснаження підтримки заходу. Ймовірно, він хоче розпалити суперечки між союзниками України.

Про це повідомляє Politico.

На думку колишнього командувача військ США в Європі Бена Ходжеса, ЗСУ досягли точки неповернення, тож йдуть до перемоги. Саме тому союзники спокійно підтримують Україну, а НАТО готуються до будь-якого сценарію.

Переговори з путіним неможливі: як змінювалася позиція ЗеленськогоІнфографіка – позиція Володимира Зеленського щодо переговорів з путіним пройшла еволюцію від переконання в необхідності діалогу до констатації, що з чинним президентом рф говорити нема про що.

Зокрема, російський диктатор може продовжити масові бомбардування цивільного населення та інфраструктури України. Про це свідчить свідчить призначення Сергія Суровкіна командувачем окупаційних військ в Україні. Він відомий своєю жорстокістю.

Україні необхідні системи, які зможуть прикрити регіони від ударів крилатих та балістичних ракет. Навіть коли вони з’являться, владі все одно доведеться обирати, які міста, райони та об’єкти захищати у першу чергу.

Також росія може продовжити нищити інфраструктуру країн НАТО подібно до атаки на «Північний потік» або пошкоджень кабелів німецької залізниці. Патрулювання на суші та морі можуть посилити, однак навіть тоді буде неможливо контролювати все. Крім того, є загроза кібератак.

За словами експертів, путін також намагається виграти час, адже сподівається, що холодна погода змінить динаміку війни, а захід втомиться допомагати Україні. Також існує перспектива ядерної війни.

Водночас фахівці вважають, що для Москви ядерна зброя є найменш вірогідним варіантом. Крім цього, навіть «гібридні» напади можуть призвести до застосування НАТО 5 статті угоди, де йдеться про те, що напад на одну з країн-учасниць є нападом на весь альянс.

Нагадаємо, що вранці 10 жовтня росія здійснила масовану ракетну атаку по Україні. Зокрема, було завдано ударів по Києву, Харкову, Дніпру та іншим областям.

Протягом дня рф випустила по території України 84 крилаті ракети та 24 безпілотники (за інформацією станом на 17:00). Їхня середня загальна вартість $400–700 млн.

Пізніше у МВС повідомили, скільки людей загинули і постраждали через масовану ракетну атаку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: