Північна Корея випробувала дві крилаті ракети великої дальності

Читать на русском
КНДР запустила дві крилаті ракети великої дальності у бік Жовтого моря. У Пхеньяні заявили, що метою випробувань було перевірити підвищену здатність ядерних бойових сил до реагування.

Північна Корея у четвер, 12 жовтня, запустила дві стратегічні крилаті ракети великої дальності. У КНДР заявили, що метою випробувань була перевірка «підвищеної спроможності ядерних бойових сил до реагування».

Про це повідомляє Reuters із посиланням на державні ЗМІ Північної Кореї.

«Ядерний клуб»: скільки боєголовок є в наявності у країн світу та скільки з них розгорнутіПорівняння ядерних потенціалів країн світу – на інфографіці. Найбільшим ядерним арсеналом володіють росія та США.

Керував запуском лідер КНДР Кім Чен Ин. Він заявив, що пуск ракет став «ще одним чітким попередженням ворогам». За його словами, країна «має продовжувати розширювати сферу дії ядерних стратегічних збройних сил, щоб рішуче стримувати будь-яку військову кризу».

Ракети були випущені з провінції Південний Пхенан у бік Жовтого моря і за 10 234 секунди подолали відстань 2 тисячі кілометрів. Західні експерти, зазначає dpa, сумніваються в тому, що ці ракети здатні нести ядерні боєголовки.

Нагадаємо, з кінця вересня Північна Корея постійно проводить ракетні випробування. Зокрема, було проведено серію ракетних випробувань, щоб імітувати удари ядерною зброєю по Південній Кореї.

6 жовтня Північна Корея випустила балістичні ракети у бік Японського моря.

У вересні КНДР затвердила нову ядерну доктрину. Закон оголошує Північну Корею ядерною державою та закріплює право завдавати попереджувальних ядерних ударів для свого захисту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: