На польській ділянці нафтопроводу «Дружба» виявлено витік

Читать на русском
Польський оператор нафтопроводу Дружба повідомив про витік на одній із двох ниток західної ділянки. Це основний маршрут, яким сира нафта потрапляє до Німеччини.

Польський оператор нафтопроводу «Дружба» повідомив про витік на одній із ниток – він був виявлений увечері 11 жовтня приблизно за 70 кілометрів від Плоцька. Це основний маршрут, яким сира нафта потрапляє до Німеччини.

Про це йдеться у повідомленні оператора PERN.

Україна відновила транзит російської нафти до ЄвропиУкраїна відновила транспортування російської нафти українською ділянкою магістрального нафтопроводу Дружба у напрямку Словаччини та Угорщини.

Наразі причини інциденту невідомі. Тиск у пошкодженій трубі було негайно відключено, друга гілка трубопроводу працює стабільно.

Інші елементи інфраструктури PERN, у тому числі Поморська ділянка, якою сира нафта танкерами транспортується до Польщі, а потім і до Німеччини, працюють у штатному режимі.

Рятувальні служби PERN та Державна протипожежна служба негайно виїхали на місце події, щоб оцінити ситуацію, убезпечити територію та розпочати рятувальні роботи.

Дружба» – найбільший трубопровід у світі для транспортування вуглеводнів. Він з'єднує Альметьєвськ (росія) зі Шведтом (Німеччина) та Шагі (Угорщина).

Нагадаємо, 26 вересня на російських газопроводах «Північний потік-1» та «Північний потік-2», які проходять дном Балтійського моря біля Швеції та Данії, різко впав тиск. Пізніше було зафіксовано кілька витоків газу.

У Євросоюзі заявили, що вважають ушкодження трубопроводів результатом навмисної дії.

Пізніше Служба безпеки Швеції підтвердила, що «Північні потоки» були пошкоджені вибухами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: