Транзит російської нафти через Україну буде відновлено

Читать на русском
Вирішено питання з оплатою транзиту російської нафти трубопроводом Дружба до Угорщини та Словаччини. Про Чехію поки що нічого невідомо.

Транзит російської нафти через Україну трубопроводом «Дружба» буде відновлено найближчими днями. Угорська компанія MOL та словацька Slovnaft сплатять «Укртранснафті» транзитні збори.

Як пише Bloomberg, найбільша угорська нафтопереробна компанія Mol провела переговори з українською та російською сторонами щодо відновлення транспортування нафти через «Дружбу»: компанія сплатить російське мито за транзит в Україну для вирішення спору.

Словацька Slovnaft вже здійснила оплату на рахунок компанії «Укртранснафта», пише російський «Інтерфакс». Сторони очікують на відновлення постачання нафти найближчими днями.

Однак поки що нічого не відомо про вирішення проблеми транзиту до Чехії.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що з 4 серпня «Укртранснафта» припинила прокачування російської нафти по південній гілці нафтопровідної системи «Дружба». По цій гілці сировина надходить до Угорщини, Чехії та Словаччини. РФ не змогла сплатити за послуги транзиту через санкції Євросоюзу, а «Укртранснафта» надає послуги на умовах 100% передоплати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: